Сериали и риалити предавания онлайн

Menu

Животни рекордьори / Animal Record Breaker

Гледай сериали


Време е за животинска демонстрация на най-големите, най-малките и най-бъзите. Животните рекордьори имат различен вид. Природата постоянно предизвиква еволюцията и не спира да ни изненадва с чупещи рекорди умения.

Очевидно начало дава най-голямото сухоземно животно – африканският слон. Той тежи 6000 килограма и е висок 4 метра. 2 пъти по-висок от човек и по-тежък от миниван. Няма как да пропуснете този рекордьор. Те биват 3 основни вида: огромни саванени слонове, горски слонове с прави бивни (като и двата вида са от Африка) и по-дребните им азиатски братовчеди. Нищо чудно че другите създания правят път на дебелокожите животни. Дори хищниците се пазят. Слоновете са толкова едри, че могат да променят обстановката. Слоновете копаят, докато стигнат до подпочвена вода. Така създават водоеми на които те и другите животни се наслаждават. Калната смес е пълна с минерали и представлява естествена енергийна напитка.

Слоновете могат да напълнят цяла книга с рекорди. Африканският слон има най-големите уши в света които използва за охлаждане. Дървесната му храна бива смилана от огромни кътници с размерите на тухли, но рекордът се държи от бивните им. Най-големите са били над 90 килограма единия.

Слоновете са едни от животните с най-продължителен живот. Гигантите с хоботи имат и най-големия мозък на сушата тежащ впечатляващите 5 килограма. 4 пъти по-голям от човешкия, но не се срамувайте от това слоновете няма да привлекат цялото внимание. Има и други впечатляващи по размер животни.

Едно от тях може да гледа слона от високо – жирафът. Със своите 6 метра височина, пасящото животно може да оглежда равнините. Големите му очи му позволяват да забелязва опасността от далеч. По тази причина другите животни обичат компанията му. Все едно си имат часови.

Категория:   Научно-популярни