Сериали и риалити предавания онлайн

Menu

Изследовател: Пътуване до спътника Европа / Explorer: Journey to Europa

Гледай сериали


В необятната вселена има твърде много звезди за да ги преброим, но до колкото ни е известно, съществува само една форма на живот – ние. Земният живот. Въпросът е дали това е всичко или животът се е зародил повече от веднъж. Може би, отвъд земята съществува и друг живот. Истинският въпрос обаче е до колко сме рядкост? Ако сме твърде редки, това значи че най-близките ни съседи са на светлинни години от нас и може никога да не ги открием. Разстоянията са толкова големи, че никой човек не би достигнал до друга звезда в рамките на един живот.

Ами ако открием живот в нашата слънчева система? Не става дума за някоя развита цивилизация, а колония от едноклетъчни организми, извънземни микроби обитаващи някой близък свят.

Ако успеем да открием доказателство за живот извън Земята, това би означавало, че животът е разпространен из вселената. Извънземни микроби на друг свят, биха трансформирали коренно познанията ни за живота. Това би ни казало, че има втори произход на живота, втори генезис. Това означава, че живота се е зародил не само веднъж, а два пъти в нашата слънчева система. Би било изумително.

Ако искаме да открием живот в слънчевата ни система, най-добрият ни шанс може би е малка луна наречена Европа.

Европа, една от 4-те големи луни на Юпитер, намираща се на над 600 милиона километра от Земята. Около Юпитер обикалят повече от 60 луни. Четирите най-големи са открити от Галилей през 1610 г.

Категория:   Научно-популярни